€ 340.000 voor kinderen met een nierziekte

Fietsen en fitnessen met maar één doel voor ogen: geld ophalen voor onderzoek naar nierziekten bij kinderen. Afgelopen weekend werd voor de twintigste keer Sporten voor Sophia georganiseerd, met een recordopbrengst van bijna € 340.000.

Doel in 2011
De stichting Sporten voor Sophia zet zich jaarlijks in voor een goed doel binnen het Erasmus MC-Sophia. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor onderzoek naar nierziekten: welke medicijnen gaan het beste een afstotingsreactie tegen bij een niertransplantatie, hoe kan nierschade bij kinderen voorkomen worden?
Die vragen kunnen alleen worden beantwoord met behulp van kostbaar onderzoek. In 2010 haalde de stichting Sporten voor Sophia € 291.658 op voor wetenschappelijk onderzoek.

Fietsen
Het sportweekend vond plaats op vrijdag 4 februari om 19.00 uur in het zwembad Charlois met aquarobic, fitnessoefeningen op muziek in het water. Zaterdag 5 en zondag 6 februari stonden in het teken van fietsen. In het Topsportcentrum Rotterdam gaf Giovanni van Bronckhorst om 10.00 uur de fietsers het startsein. De populaire groep Vengaboys begeleidde de sporters muzikaal naar de eindstreep.

Mont Ventoux

In aanloop naar het sportweekend sloegen in Zeeland op zaterdag 22 januari al zeshonderd mensen aan het spinnen om geld bijeen te fietsen. De spinningmarathon leverde onder aansporingen van oud-premier Ruud Lubbers € 100.000 op, een recordbedrag.
Dit voorjaar staat voor enthousiaste wielrenners nog een zware beklimming van de Mont Ventoux op het programma. Het sponsorgeld dat daarmee opgehaald wordt, gaat ook naar Sporten voor Sophia.

Recente artikelen