Bevelen tandartsenpraktijken in Noord-Holland verlengd

De minister van VWS heeft het bevel tot sluiten van drie tandartsenpraktijken in Noord-Holland verlengd. Het gaat om vestigingen van Accres Tandartspraktijken in Purmerend, Den Helder en Medemblik.

De minister van VWS acht het noodzakelijk en gerechtvaardigd om op grond van de Kwaliteitswet zorginstellingen het bevel tot sluiting te verlengen. De praktijken blijven gesloten tot het moment dat deze naar het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg weer verantwoorde zorg kunnen leveren.

Ook de vorige week gesloten tandartsenpraktijk De Purmer A.W. van Veen en Accres P.T.J. Bakker blijven dicht. Deze praktijken kregen vorige week van de inspectie een bevel op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Dit bevel geldt tot het moment dat de praktijk naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg kan leveren. De inspectie toetst dit ter plaatse voordat er weer patienten behandeld mogen worden.

De inspectie sloot vorige week deze tandartspraktijken omdat deze onder meer de richtlijnen voor infectiepreventie niet volgden, waardoor de patientveiligheid in het geding was. In nagenoeg alle praktijken was de röntgenapparatuur niet aangemeld bij het ministerie van SZW. Daarmee werd niet voldaan aan de Kernenergiewet.

De Accres praktijken in Anna Paulowna en in Hippolytushoef blijven eveneens gesloten tot het moment dat er naar het oordeel van de inspectie weer verantwoorde zorg geleverd kan worden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen