Sabine Uitslag in op 11 februari voor haar ‘Tour de Nurse’ in het JBZ

Array

Verpleegkundigen: hou passie voor vak!
Tweede Kamerlid Sabine Uitslag bezoekt op 11 februari a.s. het Jeroen Bosch Ziekenhuis om met verpleegkundigen van gedachten te wisselen over de huidige verpleegkundige praktijk. De woordvoerder verpleging en verzorging van het CDA is bezig met een ‘Tour de Nurse’ door Nederland en doet verschillende zorginstellingen aan. Zij komt naar het Bossche ziekenhuis op uitnodiging van de Verpleegkundige Adviesraad (VAR) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
De verpleegkundigen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaan graag met Sabine Uitslag in gesprek over het spanningsveld tussen de toenemende administratieve werkdruk en de tijd die zij aan hun patiënten willen besteden. Tamara Schalken, voorzitter VAR van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: ‘We willen met haar graag onderzoeken hoe we onze passie voor het vak kunnen behouden. Hoe we voldoende zorg aan onze patiënten kunnen geven én kunnen voldoen aan datgene wat de overheid van ons verwacht.’

Sabine Uitslag begon haar Tour de Nurse op 14 september 2010. Ze heeft inmiddels honderden zorginstellingen bezocht, in alle sectoren. Sabine Uitslag: ‘Als volksvertegenwoordiger wil ik weten wat er écht speelt in de zorg. Ik laat me niet leiden door populistische berichten in de krant. Ik wil de verpleegkundigen en verzorgenden zo goed mogelijk vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Daarom vind ik het belangrijk om op de werkvloer met hen in gesprek te gaan.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen