Teddy Bear Hospital UMC St Radboud

Array

Ruim 400 kleuters uit Nijmegen en omgeving brengen hun gewonde en zieke knuffelbeesten op 15 en 16 februari naar het beregezellige Teddy Bear Hospital in het UMC St Radboud. Daar zijn echte knuffelbeestdokters aan ‘t werk die er samen met de kleuters voor zorgen dat de gewonde knuffels weer gezond worden. De kleuters hebben vooraf zelf bedacht waarvoor hun knuffelbeest behandeld moet worden.

Het ziekenhuis is voor veel kinderen een angstige en vaak onbekende plek. Kinderen voelen zich vaak niet op hun gemak en weten niet wat hen te wachten staat. Eén van de doelstellingen van het Teddy Bear Hospital is om kleuters kennis te laten maken met de gezondheidszorg en zo hun angst voor het ziekenhuis en ziek zijn weg te nemen of te verminderen. Voordat de kleuters het Teddy Bear Hospital bezoeken krijgen ze op school een korte  voorlichting over het ziekenhuis, dankzij een speciaal ‘dokter in de klas’ bezoek.

In het Teddy Bear Hospital worden de kinderen ontvangen door 200 studenten Geneeskunde, die de rol van ‘knuffelbeestdokter’ op zich nemen. Voor hen is dit een leerzame ervaring. Zij achterhalen in een vraaggesprek eerst wat er aan de hand is met de knuffel en verwijzen kleuter en knuffel door naar de juiste afdeling in het Teddy Bear Hospital. Er zijn onder meer een knuffel-OK, gipskamer, priklab, röntgenafdeling, verbandkamer en een beregezellige apotheek. De kleuters ervaren zo stap voor stap wat de dokters kunnen doen om hun zieke knuffel beter te maken.

Initiatief van studenten geneeskunde

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) en vindt jaarlijks in meerdere universitaire medische centra in Nederland plaats. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Jump zet zich in om kinderen op een passende manier voor te lichten over ‘ziek zijn en kinderen die ziek zijn’. Het UMC St Radboud neemt voor de achtste maal deel aan het initiatief.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen