Missie van de Inspectie jeugdzorg

Array

“De inspectie houdt onafhankelijk toezicht op de jeugdzorg. Daarbij richt zij zich vooral op de veilige ontwikkeling van het kind. Het belang van het kind is doorslaggevend voor haar handelen. De inspectie signaleert waar de grootste risico’s zitten en brengt die onder de aandacht van de instellingen en de overheid. Haar aanbevelingen zijn niet vrijblijvend. De inspectie volgt actief of haar toezicht tot effect leidt.”

Visie van de Inspectie jeugdzorg 1
Kinderen moeten zich veilig kunnen ontwikkelen, zo min mogelijk risico lopen op mishandeling en zich geborgen voelen in hun leefomgeving. Het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, waarin het kind centraal staat, is voor de inspectie het uitgangspunt. Dit betekent dat als kinderen/gezinnen een beroep doen op zorg: · risico’s vroeg gesignaleerd worden en gedeeld worden met andere betrokkenen (binnen en buiten de jeugdzorg); · instellingen en professionals hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid van het kind te waarborgen; · instellingen en professionals elkaar aanspreken op het nakomen van afspraken; · kinderen en hun ouders zorg op maat krijgen volgens professionele standaarden en met effectieve methoden. De inspectie ziet het als haar taak om het werken vanuit deze uitgangspunten te stimuleren. Zij gaat na of de instellingen ervoor zorgen dat de kinderen aan wie zij hulp verlenen zich veilig kunnen ontwikkelen. De inspectie werkt hierbij zoveel mogelijk samen met andere inspecties en met maatschappelijke organisaties, zoals brancheorganisaties en beroepsverenigingen. Ook Integraal Toezicht Jeugdzaken (ITJ), waarbinnen diverse rijksinspecties samenwerken op het gebied van jeugd, richt zich op verbetering van de situatie van kinderen.

Kengetallen Inspectie jeugdzorg 2010
formatie Inspectie jeugdzorg formatie programmabureau ITJ budget 45,5 fte (waarvan 26,5 fte inspecteurs) 5,5 fte 5.970.000,-

Het betreft hier een samenvatting van de visie van de Inspectie jeugdzorg. De volledige visie staat op www.inspectiejeugdzorg.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Missie van de Inspectie jeugdzorg"

  1. Dit artikel word direct begonnen met een grote leugen dat de inspectie jeugdzorg onafhankelijk zal zijn.

    Inspectie Jeugdzorg is niet onafhankelijk van Buro Jeugdzorg en hebben zelfs een stoelendans gehouden.

    Gemma Tielen is directeur Jeugdzorg en wordt hoofdinspecteur van de Inspectie Jeugdzorg. Leon Wever is directeur FEZ en wordt directeur Jeugdzorg. Theo van Uum is directeur MEVA en wordt directeur FEZ. Katja Mur is directeur Jeugd & Gezin en wordt directeur MEVA.

    Deze wisselingen geven de directeuren de kans in een andere context ervaring op te doen. Dergelijke ontwikkelingen zijn goed voor de mobiliteit bij VWS, zo laat de Algemene Bestuursdienst weten.

    Alle managers bij het Rijk in salarisschaal 15 en hoger met integrale eindverantwoordelijkheid over mensen en middelen maken deel uit van de Algemene Bestuursdienst.

    Bewijs: http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1980507/stoelendans-directeuren-vws.html

    Als afsluiter, terwijl kinderen gebasseerd op veronderstellingen uithuis worden gehaalt door Justitie en ouders worden beschuldigd van strafbare feiten en geen procesverbaal word opgemaakt, ook niet achteraf naar de feiten worden gekeken.

    Komt erbij dat er al jaren bij Justitie een hoge topamtenaar werkt als de secretaris-generaal die jaren lang in opspraak is wegens beschuldiging van Pedofilie en kinderhandel….Echter heeft hij meer rechten en mag blijven werken bij Justitie…….Immers….het zijn maar veronderstellingen, hoe wekt dat vertrouwen aan alle slachtoffers van Jeugdzorg??

Comments are closed.

Recente artikelen