Voorlichtingsfilm over chemotherapie

Array

Een van de behandelingen die vaak wordt toegepast bij kanker is chemotherapie. Om de voorlichting over chemotherapie te ondersteunen, biedt het IJsselland Ziekenhuis patienten met ingang van 10 februari een voorlichtingsfilm aan. De korte film geeft een beeld van wat er rondom de behandeling met chemotherapie gebeurt. Met deze voorlichtingsfilm wil het ziekenhuis patienten helpen in de voorbereiding op de behandeling. De film is te zien via de website van het ziekenhuis en duurt ongeveer 8 minuten.

Voorlichting die op elkaar aansluit
Alle patienten die starten met chemotherapie krijgen naast de uitleg van de behandelend arts een uitgebreid informatief voorlichtingsgesprek met een oncologieverpleegkundige. Patienten ontvangen tijdens dit gesprek ook schriftelijke informatie in de vorm van een behandelwijzer. Aanvullend op deze voorlichting is een voorlichtingsfilm gemaakt.

Waar gaat de film over?
De film “chemotherapie” geeft een beeld van wat voor en achter de schermen gebeurt voordat een patient daadwerkelijk start met chemotherapie. In de film wordt een patiente gevolgd. Vragen als: wat is chemotherapie, bij wie kan ik met vragen terecht en welke faciliteiten biedt de oncologieafdeling, worden in de film beantwoord. Daarnaast wordt inzicht gegeven in aspecten van zorg die niet direct zichtbaar zijn, zoals een oncologiebespreking en de bereiding van een chemokuur.

Film bekijken
De voorlichtingsfilm chemotherapie is te zien Opens internal link in current window via de website van het IJsselland Ziekenhuis, www.ysl.nl. Patienten die geen toegang hebben tot internet, kunnen een DVD opvragen bij de nurse practitioner oncologie of de DVD bekijken bij de afdeling patientenvoorlichting (tel. 010 – 258 5137, van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur).

Bron: YSL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen