‘Gehandicapten extra de pineut van bezuinigingen’

Array

Vereniging Spierziekten Nederland Nieuws
Gehandicapten en chronisch zieken zijn extra de dupe van de bezuinigingen van het kabinet. Dat schreef de CG-Raad onlangs in een brandbrief aan premier Rutte.

Bezuinigingen Eigen regie
Volgens de Raad benadrukt Rutte vaak dat mensen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun leven. Maar de CG-Raad meent dat hij het de gehandicapten en chronisch zieken vervolgens onmogelijk maakt om zelf vorm te geven aan hun leven.

Kortingen
Zo kort het kabinet 300 miljoen op het onderwijs voor kinderen met een beperking. Volgens de Raad hebben de jongeren hierdoor minder kans op een diploma en een baan. Bovendien snijdt het kabinet in de sociale werkvoorziening, de Wajong en de reïntegratiebedrijven.

In de zorg moeten gehandicapten en zieken veel meer betalen voor hulp en medische verzorging. En daarbij gaan gemeenten snijden in de (maatschappelijke) begeleiding en verzorging van ouderen en mensen met een beperking, zo voorspelt de Raad.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen