Kort geding tegen Merck en MSD

Array

De directie van MSD en het Amerikaanse moederbedrijf Merck hebben overnameplannen van MSD (het voormalige Organon) in Oss en Schaijk geen eerlijke kans gegeven, terwijl zij wel hadden toegezegd alternatieven te verkennen voor het eerder aangekondigde massa-ontslag. Dat stellen de ondernemingsraad, de raad van commissarissen en de vakbonden. Zij stappen naar de rechter om in een kort geding te eisen dat deze toezegging alsnog wordt nagekomen.
De ondernemingsraad van Organon/MSD, de raad van commissarissen en de vakbonden reageerden woensdag zeer verontwaardigd op het nieuws dat de onderhandelingen niets hebben opgeleverd. ,,Wij betreuren in hoge mate dat een kansrijk extern plan waarbij recht wordt gedaan aan behoud van werkgelegenheid, kennis en continuïteit, op het allerlaatste moment is afgewezen door Merck US in New Jersey”, meldden zij in een persbericht.

Het moederbedrijf van MSD besloot afgelopen zomer de onderzoeksafdeling in Nederland naar Amerika te verplaatsen en de productieafdeling en ondersteunende diensten te reorganiseren. Hierdoor komen 2175 van de 4500 banen te vervallen, waaronder die van duizend hoogopgeleide onderzoekers.

Bron: De Telegraaf

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen