Tien weken verlof zodra couveusekind thuis is

Moeders van couveusekinderen die langer dan een week in het ziekenhuis verblijven, krijgen de zekerheid dat ze tien weken zwangerschapsverlof hebben zodra de baby thuis is. Dat heeft minister Henk Kamp (Sociale Zaken) woensdag bekendgemaakt bij RTL Nieuws.

    Het standaard zwangerschaps- en bevallingsverlof telt minstens zestien weken, waarvan minimaal tien weken na de bevalling. Kamp wil een einde maken aan onzekerheid bij moeders met een pasgeboren baby in het ziekenhuis over hoeveel verlof ze heeft als haar kindje thuiskomt.

    De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen had in 2008 bij toenmalig minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) hierover aan de bel getrokken. Donner had toen al duidelijk gemaakt het niet wenselijk te achten dat het ziekenhuisverblijf bij een te vroeg geboren kind of bij medische complicaties rond de bevalling de verlofperiode geheel kan opslokken.

    Bron: Trouw

    Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

    Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

    Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

    Recente artikelen