Transparantie eerstelijn staat centraal op 20 mei

Array

Meer transparantie, verantwoording en onderzoek in de eerstelijnszorg is een wenselijke ontwikkeling. Patienten en clienten, zorgaanbieders (onderling), zorgverzekeraars en toezichthouders zijn allemaal bezig met het organiseren van transparantie en verantwoordingsinformatie in de eerstelijnszorg. Daarnaast zijn er (commerciele) aanbieders en ondersteuners als ICT bedrijven, regionale datacenters en landelijke overheid (ZiZo ‘ RIVM ‘ inspectie) actief op het gebied van informatie.

De doelstellingen varieren. Het is keuze-informatie, het is onderzoeksinformatie, het zijn kwaliteitsindicatoren, het zijn procesindicatoren, het is bedrijfsinformatie, het zijn prestatie-indicatoren. Om orde in de chaos te schepen organiseren het Jan van Es Instituut en het blad Eerstelijns op 20 mei 2011 in het World Forum te Den Haag ‘Het Eerstelijns Transparantie Congres (HETC)

Minister Schippers opent het congres. Ondergetekende spreekt later op de ochtend. Tal van vermaarde sprekers uit binnenland maken hun opwachting. De doelgroep van HETC bestaat uit  beleidsmakers, bestuurders,onderzoekers, zorgverzekeraars, commerciele aanbieders, kaderartsen en eerstelijns zorgaanbieders. Zowel werkzaam in gezondheidscentra als georganiseerd in zorggroepen. Meer informatie vind u op www.elitazoer.nl.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen