Argumentenwijzer peilt voor- en nadelen van EPD

Vandaag heeft Wilna Wind, directeur van patientenfederatie NPCF de Argumentenwijzer over EPD’s (Elektronische Patienten Dossiers) in ontvangst genomen. De Argumentenwijzer geeft informatie over de voor- en nadelen van elektronische uitwisseling van medische gegevens. Op basis hiervan kan iedereen zich een mening vormen over het EPD.

Wilna Wind: ‘De meerderheid van de zorgverleners heeft toegezegd de komende tijd met het landelijk EPD te gaan werken, maar eigenlijk kennen mensen de voor- en nadelen er nog helemaal niet van. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd kan kiezen: EPD ja of nee. De Argumentenwijzer is wat ons betreft daarvoor een waardevol document.’ De Argumentenwijzer is ontwikkeld door het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

U kunt de Argumentenwijzer hier downloaden.

advertentieEinde Bericht ___________________________________________