Google Body search nu ook op Android

Array

Ze hebben bij Google de afgelopen jaren natuurlijk al heel veel in kaart gebracht, nu hebben ze hetzelfde gedaan met het menselijk lichaam. Met Google Body Browser kunnen gebruikers het lichaam met een slider laag voor laag verkennen. Met behulp van een 3D-model kunnen ze alle spieren, organen en zelfs zenuwen van het lichaam afzonderlijk worden bekeken .Met Google Body kan je in 3D zien wat er onder je huid zit; met een prachtige interface scroll je nu ook op Android tablets, door je lijf.


Virtueel biologieboek

Google introduceert de experimentele dienst als een ‘virtueel biologieboek’. Gebruikers kunnen daarom niet alleen de binnenkant van het lichaam bekijken, maar ze krijgen er met behulp van labels ook de namen bij van de verschillende organen en lichaamsdelen. Om de 3D-animatie mogelijk te maken, gebruikt het bedrijf de 3D-standaard WebGL.

Daarnaast biedt Google de mogelijkheid om te zoeken op de naam van spieren, botten of organen. Wie dat intikt wordt door de zoekgigant direct naar de juiste plaats in het lichaam gestuurd. Dat werkt momenteel overigens alleen in het Engels.

Een opmerkelijke feature die Google met dit experiment introduceert is de veranderende URL. Anders dan in bijvoorbeeld Google Maps, verandert de URL steeds als de gebruiker iets aanpast aan de weergave. Daardoor is het mogelijk om dingen eenvoudig te bookmarken voor later gebruik, of door te sturen naar iemand anders.

Momenteel is er alleen nog een vrouwelijk 3D-model van het menselijk lichaam beschikbaar. Google belooft binnenkort ook een mannelijke versie van Body Browser toe te voegen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen