Verzending van 60 miljoen medische beelden via EVOCS

Array

Fysicon bereikt met EVOCS weer een grote mijlpaal. Sinds de lancering in 2005 zijn via EVOCS ruim 60 miljoen beelden verzonden tussen verschillende zorginstellingen. Van eerste tot derdelijn en dit alles via beveiligd internet.

Het betreft voornamelijk cardiologisch en radiologisch beeldmateriaal en de daarbij behoorde rapportages. Het gaat hierbij om 2,1 terabyte aan dataverkeer per maand en de benodigde capaciteit én het aantal groeit nog steeds. De gebruiker betaalt alleen licentiekosten, men betaalt niet naar gebruikte capaciteit.

Momenteel wordt gewerkt en getest aan de integratie van Spirometrie, Pathologie en Audiologie. Het succes van de applicatie is te danken aan de eenvoud van gebruik en beheer voor de instelling.

De steeds langer wordende lijst van deelnemende ziekenhuizen maakt het daarbij mogelijk om ook bovenregionaal en internationaal informatie uit te wisselen.

susanvanoss

Fysicon is producent van software voor vastlegging, archivering en communicatie van medische beelden. Daarnaast ontwikkelt Fysicon geavanceerde monitoring systemen.

Recente artikelen