Drimpy: Het eerste integrale sociale platform voor de gezondheidszorg

Array

Drimpy brengt zorg samen en stelt de patient centraal
Drimpy is hét sociale gezondheid platform (Social Health) gericht op de patient die voor, tijdens en na behandeling betrouwbaar informatie en advies zoekt en zijn/haar gezondheid wil managen, controleren en samen met alle betrokken zorgverleners en andere zorgpartijen wil genezen, verbeteren en behandelen. Drimpy maakt voor het eerst in Nederland “social health” of ook wel “participatory health” volledig waar.

Een betere gezondheid is geen medisch probleem, het is een informatie probleem. Het begint bij een gedragsverandering, wanneer u weet wat u moet doen, kunt u uw medicus de juiste informatie geven en kunt u uw eigen gezondheid beter managen.

Iedere patient zou zich moeten afvragen:

  • Mag ik mijn gegevens?
  • Wat betekenen die voor mij?
  • Wat zijn mijn keuzes en opties?
  • Wat nu en waarom?

Met Drimpy kan de patient de eigen informatie over, en ervaring met zijn gezondheid bijhouden en opslaan, evenals de gegevens over zijn of haar medicijnen en het gebruik ervan. En, de patient kan deze gegevens met zijn artsen en andere zorgverleners on line uitwisselen, laten inzien en bespreken. Handige grafieken helpen hen daarbij.

Via de mogelijkheid een eigen medisch netwerk op het platform te maken kan de patient iedere zorgverlener toegang tot de eigen informatie geven. Deze krijgt dan ook de mogelijkheid direct met de patient online te communiceren. Op hun beurt kunnen de zorgverleners de informatie van de patient koppelen aan de informatie die zij op hun systemen over de patient hebben.
Ook biedt Drimpy op het platform een persoonlijk netwerk dat de patient niet alleen kan bijstaan maar ook kan ondersteunen in het zorgen voor betere gezondheid: zowel voor behandeling als voor preventie.
Tenslotte biedt Drimpy de mogelijkheid aan de patient de geboden hulp te waarderen, waardoor beleving en effectiviteit van de hulp zichtbaar kan worden gemaakt.

Drimpy is bedacht en ontwikkeld door Arnold Breukhoven. Hij is tijdens de ontwikkeling ondersteund en geadviseerd door A.R.J. (Rob) Halkes, M. (Marion) Freijsen en Dr. M.A.J. (Michael) Voets (anesthesioloog Amphia ziekenhuis). Het bureau Evident heeft de software geschreven.
De organisatie Drimpy is een BV en bestaat vooralsnog uit een board of directors en een board of advisors.

Drimpy is bedacht, ontwikkeld en gemaakt op grond van de doelstelling om door middel van een internet platform integrale en sociale, participerende zorg voor de patient echt mogelijk te maken. Uitgangspunt: patient gerichte, ofwel vraag gestuurde zorg. De patient in de bestuurdersstoel.

Drimpy is voor zover bij de ontwikkelaars bekend, enig in zijn soort. Met name door de integrale opzet en directe communicatie en informatie uitwisseling tussen het persoonlijk en medisch netwerk. Medische gegevens worden op deze manier gemakkelijk gecombineerd met gegevens over dagelijks activiteiten en ervaringen, klachten en beleving.
Daarnaast zullen expliciet mogelijkheden aan zorginstellingen en -partijen worden geboden via Drimpy de eigen diensten voor ondersteuning aan de zorg voor patienten/consumenten aan te bieden. Deze diensten zullen door gebruikers kunnen worden geevalueerd.

Drimpy bestaat uit vier onderdelen:

  • Het gegevens gedeelte;
  • Het persoonlijk netwerk;
  • Het medisch netwerk;
  • Het evaluatie gedeelte

Registratie en gebruik voor de basis applicatie is gratis voor iedereen.
Een abonnement is nodig om meer mogelijkheden te verkrijgen en kan gezien worden als een “pro” versie. Deze zal binnenkort worden toegevoegd en zal voor zorginstellingen en zorgbedrijven verplicht zijn, zodat participatie, betrouwbaarheid en controleerbaarheid voor de patient/zorgconsument en zorgverleners gegarandeerd is. Drimpy zal echter voor patienten/zorgconsumenten en zorgverleners altijd gratis blijven.

Drimpy ziet zichzelf als een organisatie in zorg, niet als commercieel platform. Onafhankelijkheid van verschillende (zorg)partijen, stichting of bv, is het principe van bedrijfsvoering. De samenwerking met (zorg)partijen en (zorg)organisaties zal niet tot afhankelijkheid in beleid en opzet van Drimpy leiden.

De eerste versie van Drimpy die nu wordt gepubliceerd, is een basisversie. Door voortdurende ontwikkeling, verbeteringen en uitbreidingen zal het kenmerk van integraliteit en participerende zorg blijvend worden versterkt.
Op deze wijze zal Drimpy het platform worden voor mobiele en tele zorg. Met name door de combinatie van gegevens uitwisseling en interactie.

Bron: Drimpy

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen