Polio-vrije wereld over twee jaar in zicht

0
191

END POLIO NOW oproep vanavond op gebouw Eerste Kamer
Vanmorgen is de AEX-beursgong op unieke wijze geluid met een oproep van Rotary International voor een polio-vrije wereld. Dit is het teken dat de laatste twee jaar van polio zijn ‘geslagen’ omdat het virus op deze termijn definitief uitgeroeid kan zijn.  Om dit doel te bereiken is vandaag een extra campagne gestart om vóór juli 2012 200 miljoen euro binnen te halen.

Uitroeiing van polio nu haalbaar
De uitroeiing van polio is een doel dat Rotary International in 1985 als hoogste prioriteit heeft gesteld. Het doel is voor 99% bereikt waarmee de strijd tegen polio in de eindfase terecht is gekomen.  Maar die laatste fase wordt wel lastig en kost veel geld, daarom wordt er nu wereldwijd aandacht voor gevraagd. Er is grote vooruitgang geboekt op weg naar echte uitroeiing van polio. Het aantal slachtoffers van polio is sterk gedaald van 350.000 gevallen per jaar in 1988, tot minder dan 1000 gevallen in 2010 wereldwijd. Meer dan 2 miljard kinderen zijn gevaccineerd in 122 landen, waarmee naar schatting 5 miljoen gevallen van verlamming en 250.000 doden zijn voorkomen.

Belangrijke organisaties/personen ondersteunen internationale campagne
Deze actie wordt ondersteund door ondermeer de World Health Organisation, Bill Gates Foundation, de Britse premier Cameron en de Kroonprins van Abu Dhabi. In Nederland is Peter Timofeeff boegbeeld van deze campagne. Op vele beeldbepalende gebouwen in de wereld zal vandaag de End Polio Now oproep geprojecteerd worden, de projectie is o.a. te zien bij de Trevi fontein in Rome, op de Luxor Tempel in Egypte, de New York Stock Exchange en het Charminar monument in India. In ons land is dit vanavond op het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag.

Bijdrage van eigen bodem
In Nederland heeft het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) een grote bijdrage geleverd aan het dichtbij brengen van het einde van de ziekte in Westerse landen en blijft het zich inzetten voor de WHO om te zorgen dat de ziekte ook in ontwikkelingslanden ten einde komt.

De projectie is te zien van 18.30uur tot 23.00 uur vanaf de Lange Vijverberg, op de Noord-West-facade van het gebouw van de Senaat, grenzend aan de Hofvijver.

Bron: Polioeradication.org/

Vorig artikelITB Therapy vermindert spasticiteit en pijn
Volgend artikelPhilips introduceert planning en navigatiesysteem voor hartoperaties
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.