Spoedeisende hulp en scopieafdeling flink verbouwd

Vanaf deze week starten twee grote interne verbouwingen in het Rode Kruis Ziekenhuis. Op de begane grond wordt hard gewerkt aan meer behandelruimtes voor de spoedeisende hulp (SEH). Zij gaan er flink op vooruit. Op de eerste etage bouwt het ziekenhuis aan ruimere scopieonderzoekskamers die voldoen aan de nieuwste eisen.
Tevens wordt hier gewerkt aan de nieuwe polikliniek van Urologie. Daarnaast realiseren we een dienstapotheek voor de avond- en weekenden direct naast de entree van het ziekenhuis. En op de nieuwe polikliniek Chirurgie wordt gebouwd aan de beoogde uitbreiding.

Geluidsoverlast

Als gevolg van de interne verbouwing kan er op bepaalde plekken geluidsoverlast ontstaan. Daarnaast is met name op de SEH en huisartsenpost (HAP) de wachtruimte een stuk kleiner. De SEH heeft extra wachtruimte gecreeerd op de afdeling zelf om zicht te kunnen houden op de patient. Daarnaast zijn voor deze tijdelijke periode wachtstoelen op de gang vanaf de centrale hal naar SEH/HAP geplaatst.

Tijdelijke balie
Op de eerste etage hebben, in verband met de verbouwing van de scopieafdeling en de polikliniek urologie, de poliklinieken interne geneeskunde en Maag- Darm Leverziekten (MDL) een tijdelijke balie in gebruik genomen. Ook hier is de wachtruimte iets verkleind.

De verbouwingen duren ongeveer drie maanden.

Bron: Rode Kruis Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen