Eerste Kamer akkoord met opsporing onverzekerden

0
254

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel voor opsporing onverzekerden voor zorg. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil met deze wet het aantal mensen zonder zorgverzekering terugdringen. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er nog altijd zo’n 150.000 onverzekerden zijn. Hiermee is circa 140 miljoen euro aan gederfde premie gemoeid.

Met ingang van 15 maart worden verzekeringsplichtigen zonder zorgverzekering actief opgespoord en gemaand om een zorgverzekering af te sluiten. Op dit moment kunnen zij zich nog onttrekken aan de verzekeringsplicht en tasten daarmee de onderlinge solidariteit aan, aldus een woordvoerster van Schippers.

Vorig artikelNZa brengt geneeskundige GGZ in kaart
Volgend artikelAstrid Slettenaar MS kookboek – Koken met smaak
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.