Kruip in de huid van een wetenschapper

Array

Het prestigieuze wetenschapsspel Power of Research is deze week officieel van start gegaan. De online game geeft spelers de kans om in huid van een onderzoeker te kruipen.

Het wetenschapsspel Power of Research is een initiatief van de EU, met als doel om jonge mensen in Europa dichter bij de wetenschap te brengen.

Nobelprijs
Het webspel wordt door grote wetenschappers gepromoot. Een van hen, Nobelprijswinnaar Mario Capecchi, verwoordt het als volgt: “Power of Research is important because it engages young minds. Science is engagement, engagement of the mind and the hands.”

Experimenteren
Deelnemers aan de online game kunnen virtueel medische wetenschap bedrijven, compleet met microscopisch onderzoek, experimenteren met DNA en het publiceren van onderzoekresultaten. Communicatie, samenwerking en competitie zijn doorslaggevende factoren bij het spel.

In spe
Onderzoekers in spe kunnen door het spel te spelen meer te weten komen hoe het er in Europese onderzoeksinstellingen en universiteiten, waaronder het Erasmus MC, aan toe gaat.

Bekijk de trailer van Power of Research.

Recente artikelen