Invoering van DOT vertraagd

De NZa heeft op 11 februari jl. een circulaire gepubliceerd. De circulaire beschrijft de stand van zaken DBC’s op weg naar transparantie (DOT) en de planning richting 2012. In deze circulaire informeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) u over de stand van zaken van het project DBC’s Op weg naar Transparantie (DOT). Het herijkingstraject honoraria heeft vertraging opgelopen als gevolg van door de Orde van Medisch Specialisten (OMS) ervaren onduidelijkheden over het onderhandelingsresultaat (hierna convenant) tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de OMS en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Voor de productstructuur DOT en de kostendelen van de tarieven is de NZa voornemens deze vast te stellen voor 1 juli 2011. De honorariadelen zullen later worden vastgesteld.

De NZa gaat uit van de invoering van DOT per 2012 en heeft hier ook haar planning op ingericht. Uiteraard moet dit alles bezien worden in het totale kader van de lopende besluitvorming rondom DOT en prestatie- bekostiging. Met de bovenstaande planning en aanpak denkt de NZa optimaal met het veld te communiceren en af te stemmen. Parallel is het echter van belang dat partijen aan de slag te gaan met de implementatie van DOT.

Gericht aan de besturen van de
– algemene ziekenhuizen (010)
– categorale ziekenhuizen (011)
– academische ziekenhuizen (020)
– epilepsie-instellingen (040)
– dialysecentra (060)
– radiotherapeutische centra (090)
– revalidatiecentra (100)
– zelfstandige behandelcentra (291)

- Orde van Medisch Specialisten
- ZKN
- ZN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen