Werkstudenten of jonge artsen gevraagd voor literatuurstudies over zorginnovaties

De Unit Zorginnovaties van het Julius Centrum in Utrecht evalueert 28 zorginnovaties. Meestal laten we die voorafgaan door een literatuurstudie op pubmed en medline. Boeiend is dat dan blijkt, dat een innovatie in Nederland elders al lang bestaat. Het omgekeerde komt ook voor, dat een innovatie alhier elders niet voorkomt. Indien de innovatie ook elders bestaat, is het interessant te weten hoe die is opgezet en geevalueerd.

Recente voorbeelden van dergelijke studies zijn de volgende:
1. Het effect van een stoppen-met-roken cursus voor COPD-patienten
2. Het effect van telecare aan patienten met schizofrene aandoeningen op zelfmanagement en zorggebruik en
3. De relatie van het hebben van een EHBO-diploma en het gebruik van spoedzorg voor niet-dringende gezondheidsproblemen.

Ook in de komende maanden heb ik behoefte aan vijfde- of zesdejaars geneeskunde studenten en aan net of nog net niet afgestudeerde artsen die een paar weken zo’n studie zelfstandig en tegen betaling uitvoeren. Heeft u belangstelling voor medisch-organisatorische aspecten van het artsenberoep? Bent u een paar weken of maanden beschikbaar? Neem dan contact op met Annet Esser, secretaresse van ondergetekende, op [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen