De borst in beeld met behulp van licht

Array

Promotie
Optische beeldvorming is een veelbelovende techniek die in de toekomst zou kunnen bijdragen in de opsporing en de behandeling van borstkanker. Dat zegt Stephanie van de Ven in haar proefschrift.
Bij optische beeldvorming schijnen onderzoekers met licht door de borst en verkrijgen op die manier informatie over het borstweefsel. Via speciale contrastmiddelen kan zelfs informatie over de aan- of afwezigheid van bepaalde moleculen verkregen worden (moleculaire beeldvorming).

De techniek maakt geen gebruik van ioniserende straling, is relatief goedkoop, heeft een zeer grote gevoeligheid voor de detectie van contrastmiddelen, en optische contrastmiddelen zijn gemakkelijk te ontwikkelen en produceren. Maar technische verbeteringen aan beeldvormingssystemen zijn nog wel nodig.
Datum en tijd: 3/3/2011 13:00
Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Promovendus: Stephanie van de Ven
Faculteit: Faculteit Geneeskunde
Proefschrift: Optical Breast Imaging
Promotor 1: Prof. dr. W.P.Th.M. Mali
Promotor 2: Prof. dr. P. Luijten
Copromotor 1: Dr. S.G.Elias
Copromotor 2: Dr. A.J. Wiethoff

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen