Technologie in beweging, Fysicon drukt de stempel op een nieuw tijdperk in de hartcatherisatiekamer

Array

De laatste jaren was er geen beweging meer in de wereld van hemodynamica. Fysicon heeft deze technologie nu in beweging gezet. Op 1 maart 2011 lanceert zij als eerste een cardiovasculair informatiesysteem dat in Nederland ontwikkeld en geproduceerd is; QynetiQâ„¢ CVIS.
QynetiQ™ is afgeleid van het woord “Kinetisch”: wat beweging veroorzaakt. Het hart is het enige orgaan dat zelfstandig beweegt en is de bron die het hele lichaam in beweging brengt.

Medische technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. Qua kennisniveau behoort Nederland tot de wereldtop. Fysicon vond het tijd om deze hoogwaardige technologische kennis daadwerkelijk om te zetten in technisch hoogstaande producten. De QynetiQâ„¢ productlijn is ontworpen om de workflow in de catherisatiekamer te vereenvoudigen en de efficiency te verhogen. Daarbij is sterk gelet op het gebruikersgemak.

QynetiQ™ CVIS, met volledig geïntegreerd hemodynamisch meetsysteem, ondersteunt onder andere hart en perifere catheterisatie procedures bij diagnostiek en behandeling. Het maakt een volledige opname van de procedure en verzorgt snelle, uitgebreide en efficiente rapportages. Wereldwijd zijn er maar een handvol fabrikanten van soortgelijke hoogwaardige systemen.

Een groot voordeel van QynetiQâ„¢ ten opzichte van soortgelijke producten is het gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo is QynetiQâ„¢ bijvoorbeeld een configureerbaar modulair platform, zowel hardware- als softwarematig. Daarnaast is het beschikbaar in vele talen en kan QynetiQâ„¢ CVIS gekoppeld worden aan alle grote landelijke registraties.

Fysicon, een echt Nederlands bedrijf, heeft de QynetiQ™ productlijn in eigen beheer ontwikkeld en zal ook zorgdragen voor de wereldwijde verkoop, onderhoud en service. Daarbij wordt het distributienetwerk de komende jaren uitgebreid “We hebben namelijk een goed inzicht nodig in de behoeften van lokale medisch specialisten, om ook de groeimogelijkheden op de internationale markt voor hemodynamische meetsystemen en PACS systemen optimaal te kunnen benutten” aldus Bert Elberse, CEO van Fysicon (www.fysicon.nl).

susanvanoss

Fysicon is producent van software voor vastlegging, archivering en communicatie van medische beelden. Daarnaast ontwikkelt Fysicon geavanceerde monitoring systemen.

Recente artikelen