Burgemeester plant eerste hemelboom op voorplein nieuwe ziekenhuis

Array

Op 3 maart 2011 wordt door burgemeester Ton Rombouts en bestuursvoorzitter Willy Spaan de eerste hemelboom geplant op het voorplein van het nieuwe ziekenhuis. Beide heren zullen met behulp van een schop de laatste hand leggen aan het graven van een gat, waarna de boom door middel van een hijskraan op zijn plek wordt gehesen. In totaal worden er 49 hemelbomen (Ailanthus altissima) aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis geschonken door de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Het grote plein voor het ziekenhuis moet patiënten en bezoekers een welkom gevoel geven. Bezoekers kunnen gemakkelijk onder de indruk raken van de grootte van het gebouw en de drukke wegen eromheen. Het plein moet daarom een aangenaam en overzichtelijk karakter krijgen, ook gezien vanuit de gebouwen. Hoge bomen zorgen voor een plezierige sfeer, waarbij gekozen is voor meerstammige hemelbomen. Het open en transparante karakter van deze bomen geeft het plein een prettige sfeer, waar het goed toeven is.
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s- Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde

Recente artikelen