Goed nieuws voor patiënten met een heupfractuur

Array

Innovatiekrediet voor ontwikkeling Recovery Booster
OrgaNext Research BV, een nieuw Nederlands biofarmaceutisch bedrijf, maakt vandaag bekend dat het door de Nederlandse overheid een Innovatiekrediet is toegekend voor de ontwikkeling van Recovery Booster medicijnen. Het betreft een toekenning van 704.455 euro voor de eerste fase en de mogelijkheid om, afhankelijk van behaalde resultaten, krediet tot vijf miljoen euro aan te vragen.

OrgaNext Research BV is het eerste biofarmaceutisch bedrijf ter wereld dat zich uitsluitend richt op herstel na ziekenhuisopname of ongeval. Het bedrijf ontwikkelt Recovery Boosters, een nieuwe categorie medicijnen, die het herstelproces bevorderen door de aanmaak van nieuwe spiercellen te stimuleren. “We zijn heel blij met de toekenning van het Innovatiekrediet voor ons Recovery Booster programma. Het is een erkenning van het innovatieve karakter en de commerciële potentie; beide voorwaarden om voor het Innovatiekrediet in aanmerking te komen.” aldus Marjanne Prins, Managing Director van OrgaNext Research.
“Oudere patiënten kunnen bij een ziekenhuisopname van slechts drie dagen tot tien procent van hun beenspieren verliezen; een flinke aanslag op hun vitale reserves en herstellend vermogen. De eerste toepassing waar we ons op richten is herstel na een heupfractuur2 en dus preventie van langdurige ziekenhuis- of verpleeghuisopname. Iedereen die wel eens van nabij heeft meegemaakt hoe snel ouderen kunnen verzwakken, begrijpt de urgente medische vraag naar een Recovery Booster. In onze snel verouderende samenleving hopen niet alleen de betrokken patiënten en hun familieleden op een medicijn wat herstel bevordert, maar is preventie van langdurige opnames ook een economische noodzaak. Met dit Innovatiekrediet en hopelijk snel andere investeerders, kunnen we volgend jaar al met de eerste dose finding studies starten.”
Recovery Booster Therapie
Recovery Booster therapie is een 6-9 maanden durende ondersteuning van het revalidatieproces op voorschrift en onder begeleiding van een arts. De aanmaak van satellietcellen, de stamcellen van onze skeletspieren, wordt normaal gesproken geactiveerd bij belasting en beschadiging. Echter, naarmate we ouder worden, gaat dit steeds moeizamer, totdat er praktisch geen nieuwe spiercellen meer worden aangemaakt. NDD, de eerste Recovery Booster van OrgaNext Research, heeft bij laboratoriumtesten op menselijk spierweefsel laten zien dat het de aanmaak van satellietcellen stimuleert, in zowel jong als ouder spierweefsel. Zowel de internationale patentautoriteiten als wetenschappelijke experts hebben de eerste NDD data bekeken en ze als innovatief en veelbelovend erkend.


Over OrgaNext Research

OrgaNext Research BV is het eerste biofarmaceutische bedrijf ter wereld dat zich uitsluitend richt op herstel na ziekenhuisopname of ongeval. OrgaNext Research BV is een Nederlands bedrijf, in 2009 opgericht door voormalige Organon en Unilever executives en is gevestigd in Arnhem. Meer informatie op www.organext.com.

Recente artikelen