Koninklijke onderscheiding voor internist van Hulsteijn

Array

De heer dr. L.H. van Hulsteijn, internist, is op 3 maart benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen ontving hij uit handen van drs. L.A.M. van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport tijdens een speciale vergadering van de Raad Kwaliteit van de Orde van Medisch Specialisten (OMS).

Naast zijn werk als internist in het Ziekenhuis Bernhoven was Van Hulsteijn van 2003 tot december  2010 bestuursvoorzitter van de Raad Wetenschap, Opleiding en Kwaliteit van de OMS. Tijdens zijn bestuursperiode heeft de heer Van Hulsteijn zich sterk gemaakt om kwaliteit en veiligheid van medische zorg te verbeteren. Hij wist met het ontwikkelen van diverse instrumenten tegemoet te komen aan de politiek-maatschappelijke wensen rond kwaliteit, transparantie en kostenbeheersing. De heer Van Hulsteijn combineerde dit de afgelopen vier jaar met het vice-voorzitterschap van de OMS.

Ook op internationaal terrein heeft de heer Van Hulsteijn zich bijzonder verdienstelijk gemaakt. Als voorzitter Quality Section Federation of Internal Medicine van de Europese Federatie van de Interne Geneeskunde heeft hij het Nederlandse model met veel succes uitgedragen.

Hiernaast zet de heer Van Hulsteijn zich in als bestuurslid van en vrijwilliger bij de Henry C. Dirven-Stichting. Daarbij staat het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de kankerbestrijding in het algemeen en borstkankerbestrijding in het bijzonder centraal.

Karel Bruinsma

Werkzaam als adviseur communicatie en patiëntenvoorlichting in ziekenhuis Bernhoven. Voorheen als communicatieadviseur werkzaam bij Vizier (tegenwoordig Dichterbij), verstandelijk gehandicaptenzorg.
Tevens auteur van het boek 'Ouwe Tinus' over de geschiedenis van de St. Augustinusstichting in Gennep en freelance redacteur human interest en beeldende kunst.

Recente artikelen