MCA kiest voor nieuwbouw in Heerhugowaard

Array

De raad van bestuur van de MCA Gemini Groep heeft de knoop doorgehakt: op 3 maart maakte zij bekend het zogeheten nieuwe Regionaal Topklinisch Interventie Centrum op de zuidpunt van kantorenpark Beveland (Westpoort) te willen gaan bouwen. De huidige locatie in de Alkmaarderhout wordt aangepast en waar nodig gerenoveerd tot een centrum voor hoogwaardige diagnostiek met voornamelijk poliklinische en een aantal behandelfuncties, waaronder radiotherapie en nucleaire geneeskunde, inclusief de cyclotron.

De voorkeur voor nieuwbouw in Heerhugowaard is gebaseerd op een nauwgezette analyse van de selectiecriteria proces/doorlooptijd, bereikbaarheid, kwaliteit van de locatie en financien. Daarnaast was een goede, strategische positionering in het verzorgingsgebied van belang. De locatie op het terrein van voetbalvereniging DFS in Alkmaar viel op basis van deze analyse af. Tot voor kort was ook de Schermer in beeld als mogelijke vestigingsplaats, maar deze locatie viel op het laatst af vanwege de twijfel die bestaat over tijdige besluitvorming van de politiek, alsmede een aantal risico’s met betrekking tot de kosten en mogelijkheden van de ontsluiting, de prijs en de onderliggende grondkwaliteit. De nieuwbouw moet in 2015 klaar zijn. De oude gebouwen, met name de installaties daarin, zijn bijna ‘versleten’. Hierdoor kon de locatiekeuze niet langer worden uitgesteld.
onderhandelingen
Op de nieuwe locatie komt een deel van MCA onder de noemer Regionaal Topklinisch Interventie Centrum. Hierin worden de OK’s, intensive care, het cardiologisch interventiecentrum inclusief coronary care, de spoedzorg, verloskunde en de klinieken (‘beddenhuizen’), gevestigd. Binnenkort starten de onderhandelingen met de gemeente Heerhugowaard over tal van zaken die nodig zijn om de nieuwbouw tijdig gereed te hebben.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen