MSD ontkent bijna deal voor overname voormalig Organon

Array

Het Amerikaanse moederbedrijf van MSD Organon spreekt tegen dat er bijna een akkoord was over overname van het Osse bedrijf. Het voorstel van de overname- kandidaat was onduidelijk en complex en bood niet genoeg baangarantie, zei Merck tijdens een kort geding in Amsterdam.De OR, de raad van commissarissen en de vakbeweging eisen dat Merck opnieuw met de overnamekandidaat spreekt. De OR, RvC en vakbonden vinden Merck niet transparant en hebben twijfels over de wijze waarop het besluit is genomen. Volgens hen was de deal bijna rond en werd die op het laatste moment afgeblazen. Nu dreigen honderden banen te verdwijnen.

300 werknemers zijn in bussen meegegaan naar Amsterdam. De rechter maakt vandaag bekend wanneer hij uitspraak doet.

UPDATE:

Advocaat Peter Wakkie is door de raad van commissarissen van de medicijnfabrikant ingeschakeld als adviseur in hun gevecht tegen het door MSD aangekondigde massaontslag in Oss. De advocaat geeft direct aan dat het proces in zijn geheel niet transparant genoeg is geweest. Hij stelt dat er twee serieuze overnamekandidaten waren en dat er drie serieuze biedingen zijn gedaan. Volgens de advocaat waren de argumenten van Merck dat de transactie ’te complex’ zou zijn ‘onduidelijk’ en het zou ’te weinig baangarantie bieden’. Wakkie vindt dit onacceptabel. “Deals rondom grote bedrijven zijn altijd complex.” Als conclusie eist Wakkie dat het moederbedrijf de afgebroken overnamegesprekken een tweede kans geeft.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen