Niet 475 maar slechts 380 R&D banen gered in Plan B MSD

Array

Gisteren meldde MSD dat ongeveer 475* van de in totaal ongeveer 1.030 R&D banen in Oss te kunnen behouden. Plan B omvat ongeveer 380 posities, inclusief ongeveer 15 posities voor Women’s Health (WH).  Uit een interview met Nicole van Straten, voorzitter van de ondernemingsraad van Organon vanmorgen op radio 1 werd duidelijk dat  de tweede editie van Plan B van Merck geen reden is om van het kort geding af te zien. Voor de medewerkers is de concrete inhoud is nog niet duidelijk. Uit haar toelichting vanmorgen bleek dat de onderzoekers die van Merck kunnen blijven zich niet zullen bezighouden met het ontwikkelen van medicijnen voor ongeneesbare ziektes. Daardoor zal innovatievekracht van Organon nog altijd verdwijnen.

Overigens gaat het niet om de door 475 door Merck becijferde banen, zegt Van Stralen. ‘Maar om 380 arbeidsplaatsen.’ Ze rekent voor dat voor het gemak ook de werkplekken zijn meegerekend waarvan al bekend was dat ze niet geschrapt zouden worden.

Met de goedkeuring voor dit Plan B komt Merck deels terug op hun beslissing van 8 juli 2010 en blijven er R&D activiteiten in Oss bestaan. Dit Plan B volledig los staat van het Kort Geding van aanstaande vrijdag, zo liet woordvoerder Monique Mols ook weten.

Plan B bevat ook een Late stage Women’s Health Core group. Deze groep zal activiteiten ondersteunen op het gebied van Women’s Health (anticonceptie en vruchtbaarheid). Midden 2012 wordt duidelijkheid gegeven over de duurzaamheid van deze WH-activiteiten voor de toekomst en of het mogelijk is deze groep binnen het Osse Development Center te behouden.

Bron: OR van MSD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen