Stem nu op je favoriete Zorgheld!

Array

Er zijn grote veranderingen gaande in de zorg. Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven tot een brede inventarisatie naar de resultaten van het beleid. Iedereen die betrokken is bij de zorg is nadrukkelijk uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Met uw antwoorden werkt u mee aan een betere zorg.

De verkiezing van de Zorgheld maakt deel uit van het project Werken aan de Zorg. De genomineerde Zorghelden in het thema zijn Nicolette Horn, projectleider bij een programma dat allochtone vrouwen aan een baan in de zorg helpt, Emile de Roy van Zuydewijn
Thuiszorg-ondernemer en Emma Bruns, student geneeskunde aan de UvA.

Nicolette Horn (34) is projectleider Zorgpromotie en Zorg voor Werk voor Salus Gelria in Arnhem. Ze helpt allochtonen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een leer-werkovereenkomst bij een zorginstelling. Zo scout ze in totaal zestig “kleurrijke en intens gemotiveerde zorgtalenten”. In Nijmegen werkt ze aan een vergelijkbaar project. Nicolette laat haar rekruten zien dat je carrière kan maken in de zorg. Bovendien: ‘Het is heerlijk om naast het werk naar school te gaan. Wat je leert, kun je meteen toepassen. Voor mij is Zorg voor Werk een soort opleiding, ik maak kennis met veel verschillende culturen. Waar leer je dat nou?’

Emile de Roy van Zuydewijn (26) begon na zijn studie HBO-V een eigen thuiszorgorganisatie. Hij heeft veertig medewerkers die werken in drie zelfstandig opererende teams van elk ruim tien studenten en één coördinator, een teamer. Uitvalsbasis is een klein winkeltje in de Amsterdamse Jordaan. Voor Emile is de thuiszorg niet alleen waardevol en inspirerend, hij kan er ook nog eens al zijn ondernemingszin in kwijt. Emile wil uitbreiden naar andere Nederlandse studentensteden. ‘We hebben hier allemaal het idee dat we de wereld aan het veranderen zijn, dat we aan het begin staan van misschien wel iets heel groots.
Emma Bruns (24) zit midden in haar co-schappen en dat bevalt haar goed. De kennismaking met verschillende medische disciplines sluit aan op haar streven om een generalist te zijn. Die brede interesse komt overal in de terug. Emma filosofeert graag vrijuit over de zorg en maakt daarbij verassende cross-overs. Hoe kun je de zorg het beste inrichten? Ze schrijft er voor NRCNext een column over. ‘De zorg verander je niet van de ene op de andere dag. Toch heeft een kleine verandering al meer effect dan wanneer je buitenstaander blijft. Als jij geen verantwoordelijkheid neemt, zullen anderen nooit jouw voorbeeld volgen.’

In 2030 dreigt in de zorg een tekort van 300.000 tot 900.000 arbeidskrachten (laag- en hoog groeiscenario volgens cijfers van het CPB). Hoofdoorzaak is de vergrijzing: daardoor neemt de zorgvraag toe, terwijl de beroepsbevolking kleiner wordt.

Om de sector nog aantrekkelijker te maken is het van groot belang dat ondernemerschap, innovatie en de ruime carrièremogelijkheden in de zorg centraal komen te staan. De verhalen van deze drie Zorghelden laten zien dat verpleegkundige, verzorgende of arts een eervol beroep is waar je veel creativiteit in kwijt kunt en waarin je direct resultaat ziet van je werk. Als zorgprofessional heb je uitstekende arbeidsperspectieven. Wie werkt in de zorg maakt deel uit van een gepassioneerde beroepsgroep die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van alle Nederlanders.
Nicolette, Emile en Emma voeren de komende anderhalve maand campagne. Als je op hun naam of foto klikt kom je op hun persoonlijke pagina. Stemmen kan tot 15 april 2011. De winnaar wordt op 27 april bekend gemaakt.

Op www.werkenaandezorg.nl kan tot 15 april gestemd worden. Op 27 april wordt tijdens de bijeenkomst ‘Werken in de Zorg’ de definitieve winnaar bekend gemaakt.

(Advertentie)

Bron: Nursing/Werken aan de Zorg | Redacteur: Adri van Beelen

Reageer op dit bericht
Printen
Dit bericht doorsturen
Dit bericht is 32 keer gelezen
Er zijn nog geen reacties op dit bericht

Reacties op dit bericht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen