Amsterdam heeft een nieuwe thuiszorgorganisatie Emile.nu

Array

Meer dan gewone thuiszorg
Emile.nu levert persoonlijke hulp op maat. Van huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging tot en met administratie en begeleiding. Op indicatie van het CIZ, maar ook zonder indicatie. De 40 medewerkers zijn HBO en WO studenten en net afgestudeerden, zo blijkt uit een artikel op Innovatiekring. Voor de bedrijfsnaam wilde hij het woord “thuiszorg” eigenlijk het liefst vermijden. Daarom noemde hij het bedrijf naar zichzelf: emile.nu. Het heeft veertig medewerkers, drie zelfstandig opererende teams van elk ruim tien studenten en één coördinator, een teamer. Alleen de teamers zijn in vaste dienst. Uitvalsbasis is een klein winkeltje in de Amsterdamse Jordaan, dat tevens dient als uitgiftepunt voor allerhande hulpmiddelen. Studenten komen hier op sollicitatiegesprek en medewerkers gebruiken de winkel als vergaderruimte. Emile: ‘Het is krap, maar gezellig. Soms komen we hier ook een voetbalwedstrijd kijken.’ Toch zien ze elkaar zelden in levende lijve, de meeste communicatie verloopt online, via een intern netwerk dat lijkt op Facebook of Twitter.

Bij emile bent u steeds thuis.
Thuiskomen, thuis zijn en je thuis voelen: De belangrijkste voorwaarden voor een aangenaam leven. Thuis is de plek die vertrouwd is en die geborgenheid geeft. Dat zal onder alle omstandigheden zo moeten blijven. Vooral wanneer u tijdelijk of permanent een helpende hand nodig heeft.

Persoonlijke aandacht werkt.

Het imago van de thuiszorg in Nederland kan beter. Daarom startte emile als verpleegkunde student in 2005 tegen de stroom op met het leveren van zorg die anders is dan anders; persoonlijk en kleinschalig. Het is nu een groot succes. Clienten reageren positief op de persoonlijke aanpak die men beoordeelt als warm en oprecht. Inmiddels heeft steeds meer zorgtalent zich bij hem aangesloten, daar zit de kracht van emile: Enthousiaste medewerkers die dit werk kiezen omdat ze een bijdrage willen leveren aan het welzijn van anderen. Én omdat ze willen meebouwen aan de thuiszorg van vandaag en morgen. Het resultaat is dat ze zijn blijven innoveren en groeien, en de persoonlijke benadering blijft natuurlijk ongewijzigd. Dat wordt goed bewaakt! Dat is de zorg van emile. Emile.nu bestaat uit kleine teams, met een meewerkend coördinator (’teamer’) die voor de clienten de hele week bereikbaar is en altijd op de hoogte van hun situatie. De teamer staat via internet en mobiel continu in contact met de zorgverleners.

De zorgwinkel op de hoek.
In de zorgwinkel op de 2e Goudsbloemdwarsstraat 18 in Amsterdam kunt u terecht voor advies over zorg en het lenen of kopen van hulpmiddelen.  Gelukkig komen er steeds meer innovatieve hulpmiddelen op de markt die handig én mooi zijn.
Ook voor de hulpverleners bied de gezellige winkel in de Jordaan uitkomst. Het is het meetingpoint voor onze compacte teams waar zij elkaar bijpraten, ervaringen uitwisselen of elkaar advies geven. Maar ook huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines zien wij vaak terug in de winkel.
De winkel versterkt het netwerk in de buurt.

Zorgheld

De organisatie wordt geleid door de HBO verpleegkundige Emile de Roy van Zuydewijn (26). Hij is door het ministerie van VWS genomineerd als “Zorgheld van het jaar 2011”. Emile wil uitbreiden naar andere Nederlandse studentensteden. Zo ontstaat een landelijk netwerk van teamers. Het interne netwerk zet hij in voor onderzoek en innovatie. Een ander plan is een maatschappelijke stage voor HAVO- en VWO-scholieren. Als ze de stage goed doorlopen kunnen ze een baan verdienen.

Bron: werkenaandezorg.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen