Apothekers Vaassen opnieuw voor tuchtrechter

Array

De tuchtzaak tussen directeur/eigenaar C.R. Mulder van Apotheek Vaassen aan de ene kant en H.J.A. Claessen van Apotheek Stellendam aan de andere zijde is nog steeds niet van de baan. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg behandelde zaterdag opnieuw de klacht die Mulder in 2008 tegen zijn collega indiende. Mulder en diens collega/apotheekhoudster in Vaassen, O.J.A. van Vemde, zijn van mening dat het gedrag van Claessen na hun komst naar Vaassen in 2007 oncollegiaal en onprofessioneel was.

De klacht van Mulder werd in 2008 door het tuchtcollege niet-ontvankelijk verklaard, omdat Mulder als apotheekhouder in Epe geen direct belanghebbende zou zijn. In hoger beroep dacht het Centraal Tuchtcollege hier anders over en stuurde de zaak terug naar Zwolle, waar men zich nu opnieuw over de zaak moet buigen.
Het gaat in de zaak tussen de apothekers om oud zeer, dat ontstond toen nieuwkomer Mulder in 2007 een nieuwe vestiging in Vaassen opende, waar Van Vemde de scepter zwaait. Claessen zou Mulder hebben tegengewerkt door medicatiedossiers van patienten niet of laat over te dragen. Ook waarschuwde hij zijn patienten dat Apotheek Vaassen geen koppeling had met de Dienstapotheek in Apeldoorn. Op zijn beurt verweet Claessen de andere twee dat zij de komst van de nieuwe vestiging hadden aangekondigd als ,,Uw nieuwe apotheek’’. Hierdoor zouden de mensen in verwarring zijn geraakt en hebben gedacht dat zijn apotheek werd opgeheven. Dit leverde volgens hem ,,chaos’’ op.

Inmiddels is er wel het een en ander verbeterd, maar is het nog steeds geen koek en ei tussen de collega’s/concurrenten. Zo verwijt Claessen de andere twee dat zij zich nooit op regionale vergaderingen laten zien. Hierdoor zou de afstemming nog steeds niet optimaal zijn.
Uitspraak op 14 april.

Bron: Veluweland.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen