Patiënten Kennemer Gasthuis verplicht medicatieoverzicht mee te nemen

Patienten die een afspraak hebben bij het Kennemer Gasthuis moeten per 1 maart altijd een actueel overzicht van hun medicijnen meenemen. Het ziekenhuis hoopt dat de operatie of behandeling hierdoor veiliger verloopt. De verplichting het medicatieoverzicht mee te nemen vloeit voort uit nieuwe richtlijnen vanuit de overheid. Hierin wordt beschreven welke informatie noodzakelijk is om het zorgtraject veilig te doorlopen.

Overal waar de patient komt in het ziekenhuis of bij overdracht naar de thuiszorg, revalidatiekliniek of het verpleeghuis moeten de actuele medicatiegegevens bekend zijn.

Niet doorgaan
Patienten moeten daarom voortaan bij elke afspraak in het ziekenhuis hun medicatieoverzicht meenemen. Dit overzicht kunnen zij krijgen van hun huisarts of apotheek. De maatregel geldt bij afspraken op de polikliniek, op de pre-operatieve poli (poli anesthesiologie) en ook bij opname of operatie. Zonder dit medicatieoverzicht kan een opname of operatie niet doorgaan. De richtlijn is gericht op verbetering van veiligheid en zorg voor patienten.

Bron: (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen