Autismeweek 2011 – 2 t/m 9 april

Zaterdag 9 april – Themadag Autisme in Utrecht
In het kader van de Autismeweek 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme op 9 april a.s. een themadag over autisme in Utrecht. Wanneer je voor het eerst met autisme te maken krijgt, maar ook als je er al meer van weet, heb je vaak nog veel vragen. Wat houdt autisme precies in en wat kan je er aan doen?  Welke vormen van autisme zijn er? Welke behandelingsmogelijkheden zijn er? Hoe kan ik iemand met autisme verder helpen? Ook vraag je je af hoe je met autisme je weg vindt binnen onderwijs of werk.

Deze dag is met name bedoeld voor mensen die nog niet zo bekend zijn met autisme, maar ook voor diegenen die graag weer eens alle informatie op een rijtje willen krijgen.

Sprekers zijn o.a. GZ psychologen Annelies Spek en Frida van Doorn en kinder- en jeugdpsychiater Bertine Lahuis. Er is aandacht voor behandeling, onderwijs, levensloop, werk en communicatie. Ook zijn er meerdere verhalen uit de praktijk te beluisteren.

Voor de lunchpauze vindt de première plaats van de nieuwe documentaire “Het Inzicht kwam met de Jaren’ in de serie “Autisme een leven lang!” .

Meer info en aanmelding via: www.autisme.nl

(http://www.autisme.nl/themadageenlevenlang090411.html?mnu=tmain100:shome&s=1&l=nl)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen