Indicatoren voor transparantie in Diabetes-zorg

Array

Zorgverleners en patienten hebben gezamenlijk een lijst opgesteld van patientgegevens die vastgelegd moeten worden bij de zorg aan diabetici.
Dit melden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), het NAD (Nationaal Actieprogramma Diabetes) en de DVN (Diabetes Vereniging Nederland) in een brief aan alle zorggroepen in Nederland. Deze lijst met indicatoren sluit volledig aan bij de bestaande werkwijze van huisartsen in de diabeteszorg.

Met deze set van medische gegevens en één set van indicatoren willen de vier organisaties aan alle betrokken transparantie verschaffen over de diabeteszorg. Met deze indicatoren kunnen huisartsen onderling de kwaliteit van zorg vergelijken en gericht werken aan de verbetering van deze zorg.

Brief vier organisaties (pdf)

Kernset indicatoren diabeteszorg (pdf)

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen