Verscherpt toezicht verpleeghuis Houtwijk opgeheven

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Verpleeghuis Houtwijk in Den Haag opgeheven. De kwaliteit van de zorg is verbeterd. Houtwijk werd op 11 november 2010 onder verscherpt toezicht gesteld vanwege structurele tekortkomingen in de kwaliteit van de geleverde zorg.

De inspectie heeft na het instellen van verscherpt toezicht de vorderingen bij verpleeghuis Houtwijk nauwlettend gevolgd. Er is gesproken met de Raad van Toezicht en de clientenraad. Daarnaast heeft de inspectie in januari en februari 2011 voortgangsrapportages over de verbetermaatregelen van de Raad van Bestuur ontvangen.

Uit de gesprekken en rapportages blijkt dat verpleeghuis Houtwijk hard werkt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Dit beeld komt ook naar voren uit de twee inspectiebezoeken die de inspectie in 2011 heeft gebracht. Op 13 januari en op 3 februari is verpleeghuis Houtwijk aangekondigd en onaangekondigd bezocht.

De Raad van Bestuur van HWW Zorg heeft adequate verbetermaatregelen doorgevoerd in de organisatie van de zorg. De zorgplannen en dossiers zijn op orde gebracht en actueel. Ze bieden nu voldoende houvast aan de verschillende disciplines om te voldoen aan de reele zorgbehoeften van de clienten in verpleeghuis Houtwijk. Daarnaast zijn nu ook de communicatie en de aansturing in Houtwijk van het gewenste niveau.

De genoemde verbeteringen en de bewezen daadkracht van het management zijn aanleiding voor de inspectie om het verscherpt toezicht op te heffen. Wel blijft de inspectie de komende periode de vorderingen van Houtwijk volgen. De inspectie verwacht uiterlijk 15 mei 2011 een voortgangsrapportage om de effecten van de inspanningen te toetsen.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen