NZa moet aanvraag tarief SOS-arts opnieuw bekijken

Array

De weigering van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om een tarief vast te stellen voor SOS-arts, is onvoldoende onderbouwd. Dit oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De NZa moet nu opnieuw beoordelen of SOS-arts in aanmerking komt voor een tarief.
Met deze uitspraak zijn de obstakels voor SOS-arts nog niet uit de weg geruimd. De LHV wijst nog steeds op de 24 bedenkingen. En zorgverzekeraars Nederland ziet niet snel gebeuren dat meer verzekeraars zich aansluiten bij SOS-arts. “Het staat elke verzekeraar vrij. Maar de meeste voelen er niets voor omdat er 24-uurs huisartsenzorg is geregeld.”

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen