Beeldhorloge aanwezig op Zorgtotaal 2011

Zorgtotaal 2011 is hét platform voor ICT toepassingen en diensten in de zorgsector.
Beeldhorloge, het horloge voor mensen die niet kunnen klokkijken, heeft de financiering rond om dit innovatieve hulpmiddel in de markt te zetten. Na ontwikkeling van een prototype en een aantal testen onder verschillende gebruikers, heeft Beeldhorloge in Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland de financiele partner gevonden om het Beeldhorloge te gaan produceren. Directeur Nanko Brattinga: “Ik ben er trots op dat het in deze tijd is gelukt om een innovatief idee in praktijk vorm te geven. Uit de eerste testen is gebleken dat het Beeldhorloge de zelfredzaamheid van mensen vergroot en daarmee echt een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven.”
Het Beeldhorloge wordt de komende tijd nog uitgebreider getest, zodat het optimaal voldoet aan de wensen en behoeften van de gebruikers. Beeldhorloge is afgelopen jaar al getest in samenwerking met diverse zorginstellingen, waaronder Talant in Heerenveen, Pameijer, Zuidwester, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Daaruit is gebleken dat Beeldhorloge een zeer handig hulpmiddel is in het dagelijks leven van verstandelijk gehandicapten, mensen met schizofrenie, ADHD, Asperger, jong dementerenden en voor mensen na een CVA. Doel van de verdere testen is – naast optimalisatie – om te onderzoeken welke mensen nog meer baat hebben bij het gebruik van Beeldhorloge.

Het Beeldhorloge is dit najaar verkrijgbaar en gaat ongeveer € 275,- per stuk kosten, exclusief de kosten voor het abonnement.

 

Financiering
“Het Beeldhorloge is mede tot stand gekomen door intensieve samenwerking met de Rabobank. Een goed idee hebben is hèt startpunt voor een innovatie, maar om een idee tot een succesvolle ontwikkeling te brengen zijn nog meer voorwaarden nodig, waaronder financiering”, aldus Harry Nieuwenhuizen, directeur Bedrijven en Private Banking van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. De sympathie voor het idee van het Beeldhorloge werd tezamen met het Projectenfonds van Rabobank Nederland omgezet in financiele ondersteuning op maat.

In 2009 werd het beeldhorloge genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met de jaarlijkse uitreiking van deze prijs steunt Rabobank ondernemende mensen met concrete ideeen voor duurzame innovaties en vindingen die mens en/of milieu vooruit helpen.

Over Beeldhorloge
Beeldhorloge is een hulpmiddel voor mensen die niet kunnen klokkijken en steun kunnen gebruiken bij hun dagelijkse activiteiten en afspraken. Het beeldhorloge attendeert de drager door afbeeldingen, geluids- en trilsignalen op een nieuwe activiteit. De gebruiker stelt zelfstandig, of met hulp van een begeleider, de agenda en pictogrammen samen via de website www.beeldhorloge.nl.

Het Beeldhorloge heeft een eigen stand op deze beurs.
We willen iedereen uitnodigen om op 16, 17 of 18 maart onze stand te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Kom kijken naar het model van het nieuwe Beeldhorloge, bekijk een demonstratie of praat met een van onze medewerkers.
Kijk voor meer informatie op: www.zorgtotaal.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen