Betere beloning jongeren in nieuwe cao drogisterijbranche

Array

In de drogisterijbranche is volgens vakbond FNV Bondgenoten een stap gemaakt om de branche aantrekkelijker te maken voor jongeren. Werknemers van 19 tot en met 22 jaar krijgen in totaal een loonsverhoging van 3,5 procent. Voor de overige werknemers geldt een totale loonsverhoging van 2,25 procent. De cao loopt van 1 oktober 2010 tot 1 april 2012.

Murat Sekercan, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het afschaffen van de jeugdschalen was voor de werkgevers helaas een brug te ver. Maar ik ben blij dat we een concrete vooruitgang voor de jeugdigen met ervaringsjaren hebben geboekt. Voor de toekomst van de branche is het belangrijk dat de werkgevers investeren in jongeren.”

Tevens is afgesproken dat gezamenlijk wordt bekeken hoe de duurzame inzetbaarheid van werknemers kan worden vergroot. Sekercan: “Denk hierbij aan gezonder en veiliger werken, maar ook scholing of opleiding dragen hieraan bij.”

In de drogisterijbranche werken circa 13.000 mensen, hiervan is ongeveer de helft jonger dan 23 jaar. FNV Bondgenoten legt het werkgeverseindbod gematigd positief voor aan zijn leden.

Bron: FNV Bondgenoten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen