Productie Pulmicort CFK-vrije Dosisaërosol 100 en 200 µg/dosis beëindigd

Gecompliceerde productieproblemen in de technische aspecten van het inhalatieapparaat zijn de reden de productie van Pulmicort CFK-vrije Dosisaerosol 100 en 200 µg/dosis, bevattende budesonide te beeindigen. Door deze technische problemen kan de stabiliteit van de dosis niet worden gegarandeerd.

Dit productieprobleem geldt uitsluitend voor PULMICORT® dosisaerosol.  Andere inhalatieproducten van AstraZeneca, waaronder PULMICORT ® Turbuhaler en PULMICORT® Respules, zijn hierdoor niet getroffen. Deze middelen kunnen in overeenstemming met de goedgekeurde indicaties worden gebruikt.

In belang van de patient wordt geadviseerd alternatieve medicatie voor te schrijven. Een lijst met mogelijke alternatieven is opgenomen in de DHPC aan arts en apotheker.

Dit schrijft de firma AstraZeneca in een brief, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). Een brief met belangrijke veiligheidsinformatie is in overleg het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestuurd naar artsen en apothekers. Ook de groothandels en de patientenverenigingen Astmafonds en Long Alliantie Nederland zijn door de firma geïnformeerd.

PULMICORT® 100 & 200 µg/dosis CFK-vrije dosisaerosol, wordt voorgeschreven bij het aanvalsgewijs optreden van benauwdheid door kramp van de spieren en zwelling van het slijmvlies van de luchtwegen vaak gepaard gaande met hoesten en het opgeven van slijm (Astma bronchiale).

Meer informatie

Bron: CBG MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen