Reële hoop op doorstart Organon

Array

Volgens onderhandelaar Aranka Ouwerhand van FNV Bondgenoten is er reele hoop op een doorstart van Organon, zo laat zij aan de Volkskrant weten.  Volgens Paul Brons, voorzitter van de raad van commissarissen, betekent de uitspraak een  ‘grote stap voorwaarts’. Merck / MSD moet van de rechter duidelijkheid verschaffen aan OR, vakbonden en Raad van Commissarissen over de argumenten. De cijfermatige onderbouwing van de afwijzing van het bod is daarin cruciaal. Merck kan weliswaar zelf besluiten niet in te gaan op het overname bod maar dat biedt wel weer nieuwe aanknopingspunten voor overleg en om met suggesties te komen. Door de uitspraak van de rechter zijn alle opties weer open. De Advisory board, die was opgericht om alternatieven voor sluiting  te onderzoeken, kan Merck er alsnog van overtuigen het bod te accepteren of verder te onderhandelen. Lukt dit niet, dan zijn alle partijen weer terug bij de juridische positie van afgelopen zomer, toen kondigde Merck / MSD het massaontslag van 2.175 banen bekend maakte. Merck benadrukt dat het vrij is te besluiten wat het concern het beste acht, maar moet daarvoor wel gegronde redenen aanvoeren.  Merck zou onder meer hebben aangevoerd dat de overname honderden miljoenen meer kost dan de sluiting van het fabriek, Raad van Comissarissen, OR en vakbonden zijn een andere mening toegedaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen