Ziekenhuis de Tjongerschans Heerenveen wijst patiënt online de weg

0
1389

Sinds deze week kunnen bezoekers van de website van De Tjongerschans hun route in het ziekenhuis thuis uitstippelen. Wie naar een bepaalde afdeling gaat voor behandeling of bezoek, kan via de site bekijken waar hij of zij het beste langs kan lopen. Voor de herkenbaarheid zijn foto’s van interne orientatiepunten opgenomen. De Tjongerschans is het eerste ziekenhuis in Friesland dat deze service biedt.

De patient of bezoeker kan op 2 manieren met de ‘interne routeplanner’ werken:

– door de betreffende afdeling te zoeken in een index (onder het onderdeel De Tjongerschans/bereikbaarheid/looproute binnen het ziekenhuis) en de route vanaf de entree te bekijken;

– door vanuit de informatie over de betreffende afdeling de route op te vragen (bijv. vanaf patienten/specialisme/cardiologie/looproute binnen het ziekenhuis).

De route wordt weergegeven met een plattegrond van de begane grond en (indien aan de orde), een plattegrond van de verdieping waar de eindbestemming van de patient zich bevindt. Dit wordt geïllustreerd met foto’s van herkenbare punten. Dit onderdeel van de website is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Ylab uit Utrecht.