Interventies in jeugdzorg worden beter onderbouwd

Array

Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) werkt samen met de Unit Zorginnovatie bij het organiseren van congressen en de studies over Centra voor Jeugd en Gezin. In april start het NJI twee trainingen rond het beschrijven en theoretisch onderbouwen van interventies. Heeft u behoefte aan ondersteuning hierbij? Of wilt u leren hoe uw interventie geschikt te maken is voor opname in de Databank Effectieve Jeugdinterventies? Dan is een van deze trainingen mogelijk relevant voor u.

Ten eerste, een training van drie dagdelen waarbij deelnemers leren om een interventie te beschrijven en theoretisch te onderbouwen. Meer informatie over de inhoud en de kosten vind u op http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/24/878.html. Ten tweede biedt het NJI  een training van drie dagdelen om een reeds gemaakte beschrijving en theoretische onderbouwing van een interventie te verbeteren.

De deelnemers leren hoe de doelgroep nader af te bakenen, de probleemanalyse aan te scherpen en te onderbouwen hoe zij de gestelde doelen willen bereiken en de problemen van de doelgroep oplossen. Meer informatie over deze training en de kosten vind u op http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/24/880.html. Voor meer informatie kun u contact opnemen met Mariska van der Steege, (030) 2306865 of [email protected].
Guus Schrijvers

Noot van de redactie:
Guus Schrijvers is Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen