Merge Healthcare en Fysicon versterken samenwerking in BeNeLux

Array

Nederlands marktleider op het gebeid van medische beelduitwisseling gaat Merge Healthcare toolkit producten integreren
Merge Healthcare Incorporated (NASDAQ: MRGE), een wereldwijde organisatie gewijd aan interoperabiliteitsoplossingen in de gezondheidszorg, heeft vandaag aangekondigd de bestaande samenwerking met Fysicon uit te breiden. Fysicon is een Nederlandse producent op het gebied van medische beeldoplossingen voor radiologie en cardiologie. Zij zal de Merge Healthcare producten integreren in haar toepassingen en op markt brengen, ter aanvulling van het huidige image management productportfolio.

“In de loop der jaren hebben we een sterke samenwerkingsband opgebouwd” verklaarde Bert Elberse, CEO van Fysicon, “en we kunnen er op vertrouwen dat Merge steeds betrouwbare, nieuwe producten op het gebied van image management levert”. Daarbij sluiten de Merge oplossingen perfect aan bij de behoeften van onze klanten; eenvoudige en veilige toegang tot medische beelden, goede viewing tools en betere opslagmogelijkheden.”

Met 95% Nederlands marktaandeel op het gebied van uitwisseling van medische afbeeldingen en rapportages, heeft Fysicon al meer dan 60 miljoen beelden via de EVOCS ® verstuurd. Fysicon zal de nieuwe, aangepaste viewer onder de naam “EVOCS® Advanced Webviewer” introduceren. Dit product kan EVOCS® aanvullen door de toevoeging van een geavanceerde review tool en een zero client footprint. Er wordt momenteel ook gewerkt aan een tweede aanvullende module: VNA (Vendor Neutral Archive), waardoor er beeldopslagmogelijkheden komen die zich over radiologie en cardiologie systemen uitstrekken. Ten slotte onderzoekt Fysicon de mogelijkheden van Merge Kiosk, een zelfservice patient aanmeldterminal.

“Dat een betrouwbare en succesvolle partner als Fysicon wil investeren in deze Merge oplossingen, die wij verkopen onder de namen iConnect Accessâ„¢, iConnect VNAâ„¢ en iConnect Kioskâ„¢, is weer een bewijs van de kracht van deze oplossingen.” volgens Jeff Surges, Merge CEO. “Fysicon heeft een indrukwekkende track record van het brengen van de juiste oplossingen in de markt en Merge biedt de technologie die deze imaging klanten nodig hebben. Ik ben blij om te zien hoe snel deze oplossingen zich verspreiden over de wereld.”

Fysicon zal de nieuwe oplossingen demonstreren van 16 t/m 18 maart vertonen tijdens de Zorg & ICT vakbeurs in Utrecht, in stand 08.F025.

susanvanoss

Fysicon is producent van software voor vastlegging, archivering en communicatie van medische beelden. Daarnaast ontwikkelt Fysicon geavanceerde monitoring systemen.

Recente artikelen