Santeon ziekenhuizen opnieuw Topwerkgevers

Array

De zes topklinische ziekenhuizen die samen de ziekenhuisgroep Santeon vormen, zijn voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever. Het ‘Top Employer’ keurmerk wordt verleend door het internationale onderzoeksbureau CRF. Bedrijven en instellingen zijn blij met de titel, die potentiele medewerkers onder meer iets zegt over (goede) arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en carrièrevooruitzichten. Vandaag publiceert CRF de lijst met Top Employers Nederland 2011.

De Santeongroep verwierf het keurmerk ook in 2009 en 2010. De groep bestaat uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, het Catharina-Ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente Enschede, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Allen mogen zich nu weer tot medio maart 2012 Top Employer noemen.

Santeon wil zich op de arbeidsmarkt onderscheiden met goed werkgeverschap, zodat de ziekenhuizen de huidige medewerkers kunnen behouden en nieuw talent aan zich weten te binden. De kwaliteit van de medewerkers bepaalt immers in belangrijke mate ook de kwaliteit van de geboden zorg. Om de ambities als zorginstelling én als werkgever waar te kunnen maken, wordt binnen Santeon structureel in medewerkers geïnvesteerd. CRF beoordeelde de werkgevers in dit verband op vijf criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur.

Voor 2011 werkte CRF met een vernieuwde onderzoeksopzet, die meer onderscheidend vermogen in de beoordelingen van de gecertificeerde organisaties mogelijk maakte. CRF is een onafhankelijke, internationale organisatie die op basis van objectief onderzoek betrouwbare gegevens over werkgevers verzamelt en uitgeeft. Alleen werkgevers die een ruime voldoende halen, mogen zich dat jaar Top Employer Nederland noemen. Jaarlijks geeft CRF een Top Employers-gids uit en publiceert zij de Top Employers op internet.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen