Ascom presenteert drie innovaties op Zorg & ICT 2011

Array

Te zien in hal 9, stand C038: logistiek-communicatiesysteem voor ziekenhuizen, centrale aansturing voor Service at Home en integraal veiligheidsplatform.
Ascom, specialist in bedrijfskritieke communicatie, demonstreert drie nieuwe, innovatieve technologieen op Zorg & ICT 2011. Bezoekers maken op stand C038 in hal 9 onder meer kennis met de mogelijkheden van een logistiek-communicatiesysteem voor ziekenhuizen, Service at Home en een integraal veiligheidsplatform van Ascom. Zorg & ICT 2011 vindt plaats van 16 tot en met 18 maart 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ascom en Cetrea, ontwikkelaar van klinisch-logistieke oplossingen, demonstreren op Zorg & ICT 2011 gezamenlijk een nieuw communicatiesysteem voor Nederlandse ziekenhuizen. Het systeem zorgt voor een betere doorstroming van patienten in het ziekenhuis. Ook maakt het prioriteit inzichtelijk. Hierdoor zijn patienten efficienter te behandelen wanneer ze in het ziekenhuis arriveren. Het systeem bestaat uit softwaremodules en intuïtieve touchscreens van Cetrea, en een draadloos netwerk met handsets van Ascom. De combinatie van de software, beeldschermen en de Ascom-apparatuur zorgt voor een unieke oplossing die kosten- en tijdsbesparend werkt.

Service at Home / C-Center
Ascom biedt een oplossing die aansluit bij de groeiende behoefte van ouderen om langer thuis te blijven wonen. Service at Home van Ascom biedt maatwerk op het gebied van alarmering, domotica, veiligheid en telemedicine. Daarnaast ondersteunt het systeem diensten als boodschappenservice, het reserveren van een taxi of het informeren over gearriveerd bezoek. Het beheersysteem C-Center stuurt alle gebeurtenissen binnen Service at Home aan. Het systeem voegt alle handelingen, veranderingen en gebeurtenissen direct toe aan het dossier van de betreffende client. De centrale gegevens zijn, afhankelijk van de bevoegdheden, digitaal beschikbaar voor wijkverpleging, artsen, mantelzorgers, zorgprofessionals, apotheek en familie. Vanaf elke pc, intern of extern, kunnen zij zich aanmelden. Hulpvragen worden ook in detail via berichten en/of spraak doorgezet naar een mobiele handset en kunnen zodoende direct worden afgehandeld.

Integraal veiligheidsplatform
Ascom is een systeemintegrator die verschillende oplossingen combineert in één systeem, zoals communicatie (inclusief alarmering), branddetectie, camerabewaking en toegangscontrole. Hierdoor biedt Ascom een complete oplossing voor specifieke zorgbehoeften. Zo heeft het bedrijf het concept persoonlijke veiligheid (‘Nooit alleen’) ontwikkeld voor onder andere nachtzorg en psychiatrie. ‘Nooit alleen’ combineert persoonsalarmering, lokalisering, visuele locatie op een beeldscherm en cameraverificatie. Het concept calamiteitenmanagement is een compleet platform voor beheer en bewaking. Deze oplossing geeft een duidelijk visueel overzicht van het te bewaken gebied door middel van gekleurde plattegronden. Met de integratie van videobewakingssystemen kunnen zorginstellingen elke alarmsituatie dubbel controleren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen