Hamstringblessure? Meld u aan!

Array

Iedereen kent de beelden van tv: een sporter in volle  sprint grijpt naar de achterkant van zijn been en zakt op
de grond. De diagnose is meteen duidelijk: een scheurtje  in de hamstring. Vele topsporters en amateursporters
lopen vroeg of laat zo’n hamstringblessure op.

Hamstringblessure
Een hamstringblessure is een veelvoorkomende blessure bij sporters. De hamstringspieren bevinden zich aan de achterkant van het bovenbeen. Ze worden zwaar belast bij hardlopen en sprinten. Tijdens het sporten kan dan ook een blessure van de hamstring ontstaan. Vaak is er dan sprake van een verrekking of scheurtje van de hamstring.

Behandeling hamstringblessures
Ondanks dat het een veel voorkomende blessure is bij sporters is er weinig bewijs dat de huidige behandelingen voor hamstringblessures effectief zijn.

De huidige standaard behandeling bestaat uit oefentherapie.
ACP

In deze studie willen we de effectiviteit van deze nieuwe behandelmethode met ACP bij hamstringblessures onderzoeken. De injectie behandeling zal gecombineerd worden met fysiotherapie behandeling. Een uitgebreide beschrijving van de opzet van het onderzoek vindt u bij inhoud onderzoek.

Voordelen van deelname

• Topsportzorg; u krijgt de zorg die topsporters normaal krijgen;
• Snelle diagnose met MRI scan;
• Alle onderzoeken en behandelingen worden vergoed.

Wanneer kunt u meedoen?
U kunt aan het onderzoek meedoen als u:
• tussen de 18 en 50 jaar oud bent;
• korter dan 5 dagen geleden een hamstringblessure heeft opgelopen;
• geen andere blessures heeft (bijvoorbeeld aan knie of enkel).
Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt, omdat de behandeling snel moet worden gestart worden om het beste resultaat te krijgen. Als u de eerste injectie niet binnen 5 dagen na ontstaan van de blessure krijgt, kunt u helaas niet meedoen aan dit onderzoek.

Waar wordt het onderzoek gedaan?
Het onderzoek wordt op drie locaties in Nederland gedaan:
1. KNVB in Zeist
2. Medisch Centrum Haaglanden in Leidschendam
3. Universitair Medisch Centrum Utrecht

Sportartsen

De sportartsen die de behandeling geven zijn:
1. G.J. Goudswaard:  Sportarts KNVB, teamarts van het Nederlands voetbalelftal
2. H. Tol:  Sportarts Medisch Centrum Haaglanden, teamarts Nederlandse jeugdelftallen voetbal
3. M.H. Moen: Sportarts Universitair Medisch Centrum Utrecht, medisch adviseur NOC/NSF, teamarts Nederlandse jeugdelftallen voetbal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen