Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt zorginnovaties met praktische kennis van financieren en ondernemen

0
205

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars biedt potentiële aanvragers van een bijdrage van het fonds een grotere slagingskans van hun project. Stichting Bevordering Healthcare Innovations Netherlands gaat in opdracht van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een collectieve leerweg verzorgen onder de titel Highway 2 Health.
Regelmatig blijkt dat projecten na- dat ze in een pilot zijn getest, moeizaam vervolg vinden in de praktijk. Het bestuur van het fonds heeft daarom besloten een structuur te bieden waarin aanvragers leren er voor te zorgen dat hun project ook goed kan landen in de praktijk. Hier- mee wordt voorkomen dat het project doodbloedt als de financiële steun van het fonds ophoudt. Stichting Bevordering Healthcare Innovations Netherlands heeft de handschoen opgepakt en een voorstel in de vorm van het project Highway 2 Health ingediend. Highway 2 Health helpt zorg- vernieuwers het totale traject in kaart te brengen; van idee tot introductie in de zorg. Er komt een collectieve leerweg in de vorm van e-learning, trainingen, competentie- ontwikkeling en coaching. Onder bepaalde voorwaarden stelt het In- novatiefonds voor dit plan in fasen gedurende drie jaar een maximaal
bedrag van € 361.300 beschikbaar.