Leids Universitair Medisch Centrum levert uitstekende zorg bij kanker

Array

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft zorg op het gebied van kanker als een van zijn speerpunten. Goede informatie aan patienten over dit onderwerp is essentieel. Het artikel van Zorgvisie d.d. 17 maart 2011 getiteld “Tien ziekenhuizen niet goed genoeg in kankeroperaties“, waarin gesteld werd dat 10 ziekenhuizen “aan geen enkele norm voldoen”, gaf een verkeerd beeld. Het LUMC levert uitstekende zorg, conform de normen zoals deze zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Inmiddels heeft Zorgvisie het  bericht aangepast.

Zorgkwaliteit is essentieel in het LUMC. Daarom werkt het LUMC intensief mee aan het ontwikkelen van kwaliteitaudits (kwaliteitsonderzoeken) op het gebied van Mammacare en Colorectale kanker. Achmea ondersteunt deze ontwikkeling. LUMC-hoogleraar Heelkunde prof. dr. Rob Tollenaar is vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, en direct betrokken bij het opstellen van de nu gestelde normen.

Om de transparantie over kwaliteit van zorg te verbeteren, pleit het LUMC er voor om informatie voor patienten eenduidig en uniform te presenteren. Landelijk gebeurt dat door middel van jaarlijkse rapportages aan Zichtbare Zorg en aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het LUMC heeft steeds gevonden dat deze gestructureerde aanpak met jaarrapportages een goede manier is om patienten te informeren en is daarom pas laat in gesprek gegaan met Achmea om aanvullende gegevens alsnog vervroegd aan te leveren.

De interpretatie van de huidige lijst van Achmea door Zorgvisie was onjuist, aangezien de gegevens van het LUMC hierin nog niet zijn opgenomen.

Het LUMC blijft een uitstekende zorgverlener, juist op het gebied van complexe oncologische zorg.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen