Toonaangevend biotech congres, BIO Europe Spring, in 2012 naar Nederland

Array

BIO Europe Spring, het op één na grootste partneringcongres in Europa op het gebied van life sciences zal dankzij inspanningen van het Life Sciences & Health Innovatieprogramma (LSH) en het Amsterdam BioMed Cluster, in 2012 plaatsvinden in Amsterdam. Het is deze week bekend gemaakt tijdens de BIO-Europe Spring 2011 in Milaan. Het jaarlijkse internationale congres, georganiseerd door de EBD Group, helpt bedrijven in de rode biotech sector bij het vinden van de juiste partner voor groei en succes.

Internationale biotech bedrijven kunnen tijdens BIO Europe Spring 2012, van 19 tot 21 maart in de Amsterdam RAI, kennis maken met de Nederlandse life sciences & health sector. Deze blijft in ontwikkeling niet achter bij de internationale top, zo bleek uit Life Sciences Outlook 2011 (het onderzoek naar de internationale positie van de Nederlandse biotech sector). De groei van het aantal producten en de inkomsten uit private investeringen zijn in de Nederlandse life sciences & health sector zelfs hoger dan in de meeste topclusters. Willem de Laat, managing director van het Life Sciences & Health Innovatieprogramma: “De komst van het congres naar Amsterdam zal bijdragen aan de rol die de Nederlandse life sciences & health sector in Europa vervult. Wij zijn dan ook erg trots op het feit dat wij het voor elkaar hebben gekregen de volgende BIO Europe Spring naar Nederland te halen.” Sandra Migchielsen, manager van het Amsterdam BioMed Cluster: “We verwachten dat het hosten van BIO Europe Spring 2012, in navolging van de landen die ons zijn voorgegaan, de Nederlandse sector actiever aan het partneren gaat zetten.”

De BIO Europe Spring trekt elk jaar meer participanten, in 2010 waren dit er nog 1800 in 2011 waren dit er al 1850 , waaronder CEO’s, business developers en wetenschappers, werkzaam in de life sciences & health sector, afkomstig uit ruim 40 landen. Tijdens het congres ligt het zwaartepunt op het partneren. Ook kunnen bezoekers onder meer meedoen aan workshops, bedrijfspresentaties bijwonen en innovatieve producten en technologieen van andere biotech bedrijven bekijken. Daarnaast is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan scienceparks en biotech bedrijven in de regio. De Laat hoopt dat de Nederlandse biotech bedrijven in groten getale zullen deelnemen om tijdens het congres internationale partners te vinden. “Omdat er bezuinigd wordt op de publieke investeringen in de sector en een aantal grote biotech bedrijven mogelijk gaat sluiten, is het voor de Nederlandse biotech sector van belang om zich internationaal nog meer te laten zien. Op deze manier kan de sector zijn sterke positie behouden of zelfs verder verbeteren.”

 

BIO Europe Spring 2011 Milaan
De BIO Europe Spring 2011 heeft dit jaar van 14 tot 16 maart plaats gevonden in Milaan. Het Life Sciences & Health Innovatieprogramma (LSH) was tijdens het congres aanwezig om de Nederlandse life sciences sector op de kaart te zetten. Dit is gedaan door middel van een Holland Paviljoen en een seminar waarin een aantal Nederlandse bedrijven een pitch-presentatie hielden. Door de individuele Nederlandse bedrijven werd er druk gepartnerd met buitenlandse partijen. Andy Lewin van Octoplus “Excelent opportunity to meet new partners and customers”. Aanvullend konden Nederlandse bedrijven mee doen aan een match-making programma om interessante Italiaanse partners te ontmoeten.

 

Over LSH

Het Life Sciences & Health Innovatieprogramma (LSH) is een gezamenlijk initiatief van en voor het bedrijfsleven en kennisinstellingen, en wordt ondersteund door de overheid. Het doel van LSH is het verbeteren van het innovatie- en investeringsklimaat in Nederland en de verbetering van de toegang tot kennis, financiering en netwerken voor het innovatieve MKB. Hiervoor werkt het programma nauw samen met relevante spelers uit de sector. Daarnaast wil LSH de samenhang in de sector vergroten en de internationale positionering van Nederland verbeteren. Een sterke life sciences & health sector leidt tot economische activiteit en een hogere kwaliteit van de gezondheidzorg. Zie ook www.lifescienceshealth.com.

Over het Amsterdam BioMed Cluster
Het Amsterdam BioMed Cluster is ‘de vereniging’ van ca. 370 bedrijven, kennisinstellingen en publieke partijen actief op het gebied van life sciences in de metropoolregio Amsterdam. Het cluster is opgezet om de bio- en medisch technologische kennis, rijkelijk aanwezig in de metropool, nog beter naar de markt te brengen. De Amsterdamse bio-regio onderscheid zich door een combinatie van excellente kennis (o.a. oncologie, neurowetensschappen) en metropolitaanse kracht (Gateway to Europe en zakelijke dienstverlening). De Amsterdamse Innovatie Motor coördineert het Cluster.

Over BIO Europe Spring
BIO Europa Spring is na BIO Europe het grootste partneringcongres in Europa. Het congres vindt jaarlijks plaats in een Europese stad en wordt georganiseerd door de EBD Group, de leidende partneringorganisatie voor de internationale life sciences industrie. Het doel van de EBD Group is om samenwerkingen tussen biotech en farmaceutische bedrijven te faciliteren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen