Nieuwe start voor Brandon

Brandon, een 18 jarige jongen met een verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag, heeft in januari via de media grote aandacht gekregen door zijn beperkte leefomstandigheden. Volgens de gebruikelijke werkwijze heeft het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) hierop deskundigen uit verschillende disciplines bij elkaar geroepen om mee te denken over het verbeteren van de zorg voor Brandon. Dat is gebeurd mede op verzoek van het ministerie van VWS en in nauw overleg met zijn moeder en de betrokken zorgverleners. Alles overwegende en op verzoek van zijn moeder, gaat Brandon nu verhuizen van ’s Heeren Loo naar ASVZ, beide zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De verwachting is dat zijn leefsituatie daarmee stap voor stap kan worden verbeterd. De moeder van Brandon heeft dit besluit genomen in samenspraak met de expertgroep van het CCE en de zorgverleners van de twee zorginstellingen. Het CCE en ’s Heeren Loo blijven komende periode nauw betrokken bij de verhuizing van Brandon naar ASVZ.

Expertgroep
De expertgroep van het CCE bestaat uit deskundigen met psychiatrische, psychologische en orthopedagogische expertise. Deze deskundigen hebben een analyse gemaakt van de situatie van Brandon en advies gegeven om zijn toekomst meer perspectief te geven. De verhuizing van Brandon sluit daar goed bij aan. Want ASVZ werkt met de zogenaamde Triple C behandelmethode. Bij deze behandelmethode worden vrijwel geen vrijheidsbeperkende maatregelen toegepast.

Samenwerking
In de gehandicaptenzorg is het gebruikelijk dat – vaak via het CCE – de hulp van een collega-instelling wordt ingeroepen bij een client met extreem complexe problematiek. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het uitwisselen van behandelmethoden. Het komt ook voor dat de samenwerking tussen collega-instellingen er toe leidt dat een client verhuist naar een andere zorginstelling. Soms kan een problematische situatie worden doorbroken door op een andere plaats opnieuw te beginnen.

De moeder van Brandon heeft daarvoor gekozen. Het is nog niet bekend wanneer de verhuizing van haar zoon naar ASVZ plaatsvindt. Deze verhuizing wordt zorgvuldig voorbereid in nauw overleg tussen de begeleiders en behandelaars van beide zorginstellingen. Het CCE blijft bij de begeleiding van Brandon bij ASVZ betrokken.

Bron: Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE), ASVZ, ‘s Heeren Loo Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen